Begeleiding en scholing

De door de overheid gestimuleerde Kanteling streeft naar een samenleving waarin mensen met een beperking betere kansen hebben om volwaardig mee te doen. Het motto daarbij is “eigen kracht”: kwetsbare mensen hun eigen talenten en kwaliteiten laten inzetten.

 

Een gekantelde manier van werken vraagt ook een nieuwe werkwijze van vrijwilligers. Om invulling te geven aan de uitdagingen van de Kanteling is basiskennis over het hebben van een beperking en de effecten hiervan op iemands leven, noodzakelijk.

Hoe herken je als vrijwilliger een beperking en hoe ga je hier passend mee om? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de versterking en activering van het netwerk, wanneer er sprake is van een beperking?

 

Workshops

Om de vrijwilliger hierin te ondersteunen heeft MEE Zuidoost Brabant een aantal workshops ontwikkeld. Deze workshops vergroten kennis én vaardigheden van  vrijwilligers en leveren daarmee een bijdrage aan een bewuste verandering in denken en doen.

De docenten (MEE-consulenten) hebben jarenlange praktijkervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Zij weten waar ze het over hebben en wat in welke situatie werkt en waarom.

 

Het programma bestaat uit workshops op het gebied van het herkennen van en leren omgaan met mensen met een beperking (Sociale Netwerk Versterking) en ontmoetingsbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.

 

Kosten

Voor de MEE-vrijwilligers en de stagiaires zijn deze workshops gratis.

 

Deelnemen aan één of meerdere van onderstaande workshops?

Download hier het programma in PDF en schrijf je in via het Inschrijfformulier.

 

 Inschrijfformulier Workshops

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail