Het Kasteel van Sinterklaas

Wat gaat de tijd toch snel! Over enkele weken zal Sinterklaas weer in ons land arriveren en samen met zijn pieten al weer voor de dertiende keer zijn intrek nemen in Het Kasteel van Sinterklaas te Helmond. Uiteraard zal hij ook dit jaar weer vele kinderen, ouders en begeleiders persoonlijk welkom heten op zijn kasteel.

 

Maandag 4 december 2017 heeft de Sint speciaal gereserveerd voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een chronische ziekte waardoor zij niet op de andere dagen het kasteel kunnen bezoeken. Sinterklaas en zijn pieten kunnen dan extra tijd en aandacht aan deze bezoekers schenken.

 

Sinterklaas vindt het ook prachtig dat steeds meer gezinnen samen een bezoek brengen aan

Het Kasteel van Sinterklaas. Zo hoorde hij vorig jaar van een moeder: “Normaal gaat onze zoon met zijn woongroep naar het kasteel, maar we zijn nog nooit als gezin samen kunnen gaan, dit jaar lukte ons dat wel en we vonden het zó fijn om dit als gezin te kunnen meemaken!”.

 

Rolstoelgebonden bezoekers

Het kasteel met zijn eeuwenoude gangen en vele trappen is helaas niet rolstoelvriendelijk.

De organisatie zet alle zeilen bij om toch zoveel mogelijk rolstoelgebonden kinderen te ontvangen. Elke tien minuten start er een rondleiding door de Wegwijspiet, waarbij maximaal één rolstoelgebonden bezoeker mee kan. Daarnaast wordt voor extra begeleiding in en rondom het kasteel gezorgd.

 

Wachttijden en rondleiding

Door alle bezoekers op tijd in te delen, blijft de wachttijd beperkt tot 20 à 30 minuten. Pieten brengen de wachtenden in de Sinterklaasstemming. Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 50 minuten. Inclusief de parkeerprocedure neemt een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas dus ongeveer twee uur in beslag. De rondleidingen starten om 09.30 uur.

 

Inschrijven / aanmelden

Het Kasteel van Sinterklaas kan op 4 december alleen via aanmelding worden bezocht. Dit jaar kun je je rechtstreeks op de website www.hetkasteelvansinterklaas.nl aanmelden voor een bezoek. Tevens kun je daar de handleiding raadplegen waarin staat hoe je je gegevens kunt muteren en hoe je je kunt inschrijven voor een bezoek. Per mail ontvang je automatisch een bevestiging zodra je je hebt ingeschreven. Het desbetreffende inschrijfformulier vind je ook op onze website.

 

Tijdig inschrijven!

Door de beperkte capaciteit in het kasteel en de extra tijd die Sinterklaas wil besteden aan zijn speciale bezoekers, kan hij deze dag maximaal 650 bezoekers ontvangen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het is dus van belang dat je je zo snel mogelijk - doch uiterlijk 23 november a.s. - inschrijft. We vragen je om een voorkeurtijd aan te geven waarmee wij zoveel mogelijk rekening zullen houden, maar we kunnen hieromtrent geen garantie geven. 

 

Vanaf 23 november gaan wij aan de slag met het maken van de dagplanning en op uiterlijk

28 november ontvang je van ons een e-mailbericht waarin de tijd staat aangegeven alsook de overige instructies voor jouw bezoek op 4 december.

 

Meer informatie rondom jouw bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas kun je lezen op

www.hetkasteelvansinterklaas.nl door op ‘Andere Activiteiten / Speciale dag 4 december’ te klikken.

Ben je al eerder als bezoeker geregistreerd en heb je al een ID-nummer en een wachtwoord, dan kun je aanmelden door rechtsboven ‘inloggen / registreren’ aan te klikken en vervolgens in te loggen.

Breng je voor het eerst een bezoek, dan moet je je eerst registreren als 4 december bezoeker.

 

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Heb je toch nog vragen?

Neem dan contact op met Stichting Sinterklaasstad Helmond, telefoon 06 10 39 49 39 of

06 54 78 63 26 of mail naar ...                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail