MEE voor professionals

"Hoe herken ik een (verstandelijke) beperking?"

"Hoe kunnen mijn medewerkers het beste omgaan met iemand met autisme?"

"Onze vrijwilligers krijgen regelmatig te maken met mensen met een beperking. Hoe rust ik ze hiervoor toe?"
"Hoe maak ik mijn organisatie toegankelijk voor mensen met een beperking?"

  

Een paar voorbeelden van vraagstukken waar u als organisatie, bedrijf of dienstverlener tegenwoordig mee te maken krijgt. 

De zorg in Nederland is anders georganiseerd, de druk op bedrijven om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen neemt toe, scholen hebben de opdracht gekregen om passend onderwijs te bieden en ouderen blijven langer zelfstandig wonen.

 

Hierdoor krijgt iedereen te maken met kwetsbare mensen, ouderen en mensen met een beperking. Het is niet altijd eenvoudig om met deze mensen om te gaan, hun hulpvraag te begrijpen, hun beperking te herkennen of ervoor te zorgen dat mensen met een beperking een plek in uw organisatie kunnen krijgen.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

MEE Zuidoost Brabant heeft specifieke kennis op het gebied van mensen met een verstandelijke, lichamelijke, psychische en/of chronische beperking of een vorm van autisme.

Vanuit deze expertise verzorgen wij informatie & voorlichting, trainingen, coaching en consultatie op maat. Zodat uzelf, uw medewerkers of uw vrijwilligers beter toegerust zijn voor hun taak en kwetsbare burgers gewoon mee kunnen (blijven) doen in de maatschappij.

 

Voor meer informatie over de diverse mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen met een van onze accountmanagers, te bereiken via T. 040 214 04 04 of via onderstaand contactformulier.

 

Naast ons maatwerk hebben wij een reeds bestaand en breed inzetbaar pakket workshops en trainingen. Bekijk hier ons aanbod.

  

Specifiek voor gemeenten

MEE kan ingezet worden in de sociale wijkteams en als specifieke dienstverlener, aanvullend op wat er aan dienstverlening door lokale sociale organisaties wordt geleverd. We ondersteunen professionals in hun opdracht om zoveel mogelijk alle kwetsbare burgers te bedienen en met het op tijd (h)erkennen van complexe problematiek en daarop de ondersteuning te bieden die daarbij past.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via ☎ 040 21 40 404 of gebruik het contactformulier.

 

Contactformulier

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail