Onafhankelijke cliëntondersteuning Wmo en Jeugdzorg

Heeft u een vraag over het huishouden, uw woning, werk en inkomen of sociale contacten dan gaat u daarover in gesprek met uw gemeente. U kunt dit gesprek alleen voeren of samen met iemand uit uw omgeving. Ook kunt u er voor kiezen een onafhankelijk cliëntondersteuner in te schakelen.

 

Wat doet een cliëntondersteuner van MEE?

De onafhankelijk cliëntondersteuner begeleidt u bij uw vraag aan de gemeente. In een voorbereidend gesprek worden uw vraag en situatie duidelijk gemaakt. Ook tijdens het gesprek met de gemeente kan de cliëntondersteuner van MEE u ondersteunen. De cliëntondersteuner geeft u advies over de zorg en ondersteuning die u nodig heeft, denkt met u mee, helpt u bij het stellen van vragen, het bedenken van oplossingen en het maken van keuzes.

 

Onafhankelijk

In de wet is vastgelegd dat u gebruik kunt maken van een cliëntondersteuner. Dit is voor u gratis. Ondanks dat de gemeente de cliëntondersteuning betaalt is deze cliëntondersteuner zelf niet verbonden aan de gemeente. Deze persoon is uw persoonlijk adviseur, staat naast u en heeft oog voor úw belang.

 

MEE heeft specifieke kennis van mensen met een beperking, maar biedt deze onafhankelijke cliëntondersteuning aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Ongeacht of u wel of geen beperking heeft.

 

PDF icoonMEE ZOB OnafhankelijkeClientondersteuning (PDF bestand)

 

Meer informatie

Heeft u hier nog vragen over of wilt u gebruik maken van cliëntondersteuning door MEE neem dan contact met ons op.

 

Stuur ons een email     

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail