Informele zorg

De Informele zorg van MEE Zuidoost Brabant biedt praktische ondersteuning aan mensen met een beperking door inzet van vrijwilligers. Er zijn verschillende vormen van informele zorg:

 

Een maatje

Een maatje ondersteunt een (jong) volwassene met beperking bij het ondernemen van activiteiten in en rondom huis, in de wijk of de stad. Een maatje kan ook ondersteuning bieden bij het zelfstandig leren reizen met de fiets of het openbaar vervoer (MEE op Weg).

 

De Logeerkring

Logeeropvang in vrijwillige gastgezinnen voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Deze logeermogelijkheid zorgt ervoor dat ouders/het gezin ontlast worden en dat het kind/de (jong)volwassene een dag- of weekendbesteding heeft en vaardigheden aangeleerd wordt.

 

Oppas- en Speelhulp

Een oppas is een vrijwilliger die (vaak in de avonduren) oppast op een kind met een beperking en, indien mogelijk, tegelijkertijd vaardigheden aanleert. Een speelhulp is een vrijwilliger die vaak wordt ingezet tijdens “spitsuren”, op woensdagmiddag of in het weekend.

 

Een vriendengroep van mensen met een beperking (KlikMEE vrienden maken)

Mensen met een beperking worden collectief met elkaar in contact gebracht, zodat zij samen vrijetijdsactiviteiten kunnen ondernemen. De vriendengroep wordt ondersteund door een vrijwilliger die hiervoor toegerust is en die de groep vaardigheden aanleert om sociale contacten aan te gaan en te behouden. Lees meer >>

 

Thema-/ontmoetingsbijeenkomsten

Informatiebijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen met als doel:
- mensen met een beperking of mantelzorgers informatie en handvatten geven voor de praktijk van alledag
- elkaar ontmoeten

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met MEE Zuidoost Brabant, team Informele zorg.

Of zoek uw gemeente.

 

ZOEK UW GEMEENTE

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail